Rizsfelfújt málnával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kriszti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Buli, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A rizsre öntünk térfogatának megfelelő mennyiségű vizet, egy csipet sót és felforraljuk, ha a felszínén már nem látszik folyadék ráöntjük a tejet és újraforrás után szorosan lefedve, a lángot lekapcsoljuk. Negyed óra alatt felissza az összes folyadékot. Belekeverjük a vajat, a cukor felével és a rizsliszttel habosra kevert tojássárgáját, a citromhéjat és a vaníliás cukrot. A tojásfehérjéket, a maradék cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a rizses masszába forgatjuk, végül hozzáadjuk a málna felét Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben, kb 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Végezzünk tűpróbát! A maradék málnát és a mézet takarékon összefőzzük, ha ízlésünk, úgy diktálja, szitán áttörjük. A kockára vágott süteményre öntve tálaljuk. Langyosan a legfinomabb. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||