Háromsajtos csirkemellsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: D. L. A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kis kockára vágott csirkemellet a felhevített olajon a finomra metélt vörös- és fokhagymával pirosra sütjük. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. Lecsepegtetve kihűtjük. A saláta néhány szép levelét félretesszük a tálaláshoz, a többit csíkokra vágjuk. A lilahagymát, a sajtokat és az almát kockára vágjuk. A majonézből a tejszínnel, a mustárral és a mézzel öntetet keverünk, majd a hozzávalókat beleforgatjuk. Tálalás előtt hűtsük be. Salátalevéllel bélelt tálban adjuk asztalra, pirítóst adjunk mellé. Könnyű vacsoraként vagy előételként tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||