Háromsajtos csirkemellsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: D. L.
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Sós, Hideg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1.5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1.5 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
10 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott csirkemellet a felhevített olajon a finomra metélt vörös- és fokhagymával pirosra sütjük. Sütés közben sózzuk, borsozzuk. Lecsepegtetve kihűtjük. A saláta néhány szép levelét félretesszük a tálaláshoz, a többit csíkokra vágjuk. A lilahagymát, a sajtokat és az almát kockára vágjuk. A majonézből a tejszínnel, a mustárral és a mézzel öntetet keverünk, majd a hozzávalókat beleforgatjuk. Tálalás előtt hűtsük be.
Salátalevéllel bélelt tálban adjuk asztalra, pirítóst adjunk mellé.
Könnyű vacsoraként vagy előételként tálaljuk.