Brokkoli krémleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát apróra vágjuk. Beledobjuk a leveskockával ízesitett vizbe, félig puhára főzzük, majd beletesszük a rózsáira szedett, brokkolit és a petrezselyem szárát, melyet konyhai zsineggel kössünk át. Mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük. Szűrőkanállal szedjünk ki néhány szebb brokkolirózsát. Dobjuk ki a petrzselyem szárakat. Keverjük bele a tejszínt, majd levest botmixerrel krémesre turmixolva, ha kell sózva, őrölt borssal és reszelt szerecsendióval fűszerezve forraljuk össze. A levest tányérokba merjük, közepére tesszük a félretett brokkoli rózsákat, megszórjuk a sonkacsíkokkal, melyeket az olajon ropogósra sütöttünk, megpöttyözzük tejszínnel, és a tetejét az apróra metélt petrezselyemmel díszítve forrón tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||