Parmezános táska (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Banya A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Előételek, Főétel előtt, Uzsonna, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Bálint nap, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Gombafélék, Tejtermékek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet szitáljuk össze sóval, majd a vajjal morzsoljuk el, annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjuk, gyúrjuk össze. Tekerjük fóliába és hűtsük be 2 órára. A sajtot reszeljük le, a többi hozzávalót vágjuk apróra és a maradék tejföllel keverjük el. A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk fél centi vastagra, majd vágjuk 3 ujjnyi csíkokra. A tésztacsík végére tegyünk teáskanálnyi tölteléket, majd a szélét vízzel megkenve hajtsuk vissza, a szélét nyomjuk le szorosan és vágjuk el. Így haladjunk, amíg a hozzávalókból tart. A táskákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 175 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. Különböző mártogatósokkal előételként tálalhatjuk. Egyebekben pompás bor és sörkorcsolya. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||