Kolbászos pogácsa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Dagi srác
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Kártyaparti , Teaparti, Sörözés, borozás, Buli, Csőben sült, Sós, Húsfélék, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
5 dkg zellerszár 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
20 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg cheddar sajt (chester) 495 25.5 27 37 0 97
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg szárazkolbász 274 16.3 22.9 0.3 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kolbászt daráljuk le és a finomra vágott vöröshagymával és a zellerszárral süssük össze. Ha kihűlt, keverjük össze a sütőporral elkevert liszttel, a reszelt sajttal és a többi hozzávalót is belegyúrva készítsünk rugalmas tésztát. Mogyorónyi golyókat formálva tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített, 200 fokos sütőben süssük aranybarmára.
Sör vagy bor mellé ajánlom.