Velős pirítós (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kicsibors A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Előételek, Sörözés, borozás, Főétel előtt, Reggeli, Buli, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsíron megpároljuk, a finomra vágott hagymát és a zöldpaprikát, majd hozzákeverjük a felkockázott paradicsomot és a fűszereket. Zsírjára sütjük és mindig, csak kevés vizet hozzáöntve, pépesre főzzük. Ismét zsírjára sütve hozzákeverjük a hártyáitól megtisztított, kis kockára vágott velőt, majd kevergetve összesütjük. Frissen pirított kenyérszeletekre kenve, forrón tálaljuk. Remek sör- vagy borkorcsolya. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||