Kolozsvári, medvehagymás tészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Geri
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt tészták 
Cimkék: Tészták, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Buli, Párolt, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg spagetti 350 12 1.5 0 0 0
15 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor medvehagyma ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
15 dkg kolozsvári szalonna 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpároljuk rajta a finomra metélt vöröshagymát. Közben a tésztát előírás szerint megfőzzük. A hagymás szalonnára öntjük a tejszínt, belekeverjük a felvagdalt medvehagymát és a reszelt parmezán felét. Csak addig főzzük, amíg a sajt elolvad, ekkor összeforgatjuk a lecsepegtetett főtt tésztával és a maradék sajttal megszórva, azonnal tálaljuk.