Kalabriai polipsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek Hozzávalók 4 személyre:
Tisztítsuk meg a polipot, a bőrét könnyebb lehúzni, ha, majd megfőtt. Forraljuk fel a borecetet fél liter vízzel és sóval. Dobjuk bele a polipot és főzzük kb egy óra hosszat. Szórjuk meg villával, hogy meggyőződjünk róla, hogy elég puha-e?. Hagyjuk hűlni, ha nem szeretjük vágjuk le a tapadókorongokat. Vágjuk apró kockára a testet és karikákra a csápokat. Keverjük el a polipdarabokat a zúzott fokhagymával, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel és bőségesen olívaolajjal. Hagyjuk hűtőben összeérni. Kiváló előétel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||