Kalabriai polipsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegvérűek 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Hidegvérűek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg polip 83 16 1.1 2 0 150
5 dl vörösborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Tisztítsuk meg a polipot, a bőrét könnyebb lehúzni, ha, majd megfőtt. Forraljuk fel a borecetet fél liter vízzel és sóval. Dobjuk bele a polipot és főzzük kb egy óra hosszat. Szórjuk meg villával, hogy meggyőződjünk róla, hogy elég puha-e?. Hagyjuk hűlni, ha nem szeretjük vágjuk le a tapadókorongokat. Vágjuk apró kockára a testet és karikákra a csápokat. Keverjük el a polipdarabokat a zúzott fokhagymával, borssal, a finomra vágott petrezselyemzölddel és bőségesen olívaolajjal. Hagyjuk hűtőben összeérni.
Kiváló előétel.