Sertéscomb velesült zöldségekel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Nyársforgató Jakab A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A szép darab sertéscombot sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített olajon, minden oldalán süssük pirosra. A feldarabolt zöldségeket forgassuk át, a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával. A harmadát terítsük tepsibe, a combot fektessük rá és rakjuk körbe a megmaradt zöldséggel. Öntsük alá a bort és a hús sütőzsiradékát. Fedjük le a tepsit alufóliával és pároljuk, 160 fokon másfél órát, majd a fóliát levéve, 185 fokra emelve a sütő hőmérsékletét, még húsz percig, 5 percenként, locsoljuk meg a levével. Ha a hús ropogós aranybarna, vegyük ki a tepsiből és fóliával takarjuk le. A velesült zöldségekkel tálaljuk, előmelegített tálra, a felszeletelt húst rakjuk a tetejére. A tepsiben maradt szafttal öntsük körbe. Tulajdonképen egyéb köretet nem kíván, de nagy étkűeknek vagy egyéb pákosztosoknak főtt burgonya illik hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||