Tejfölös burgonyaleves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felkockázott burgonyát belekeverve üvegesedésig sütjük. Hozzáforgatjuk a karikára szelt kolbászt és két perc pirítás után felöntjük bő liternyi vízzel. Sózva, borsozva puhára főzzük. Beleöntjük a liszttel simára kevert tejfölt, melyet kevés főzőlével hígítunk. Ha újraforrt megszórjuk a tárkonnyal és tálaljuk. Friss kenyeret adhatunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||