Tejfölös burgonyaleves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Hétköznapi vacsora, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
25 dkg füstöltkolbász 315 14.5 28.3 0.2 0 132
1 teáskanál tárkony 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajon a finomra vágott hagymát megpároljuk, majd a felkockázott burgonyát belekeverve üvegesedésig sütjük. Hozzáforgatjuk a karikára szelt kolbászt és két perc pirítás után felöntjük bő liternyi vízzel. Sózva, borsozva puhára főzzük. Beleöntjük a liszttel simára kevert tejfölt, melyet kevés főzőlével hígítunk. Ha újraforrt megszórjuk a tárkonnyal és tálaljuk.
Friss kenyeret adhatunk mellé.