Süllő, kapros zöldségekkel, batyuban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Sörözés, borozás, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket hosszú vékony csíkokra vágjuk. A tököt legyaluljuk, de a legegyszerűbb gyalulva venni. Majd a hagyma kivételével egy pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk és lecsepegtetjük. Négy alufólia lapot kiterítünk. Kevés olajjal megkenjük és ráterítjük a sóval, borssal meghintett süllőfiléket. Ráhalmozzuk a finomra vágott kaporral,a citrom lereszelt héjával, kicsavart levével, a borral, az olajjal, némi sóval és borssal összeforgatott zöldségcsíkokat. A lecsöpögött pácot egyenlően locsoljuk rájuk. Majd a fóliákat félbehajtjuk és a három oldalát duplán behajtjuk és szorosan lesimítjuk. 220 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. A batyukat mindenki maga bontsa ki az asztalnál, hogy élvezhesse a felszálló illatokat. Nagy étkűeknek burgonyapürét adhatunk köretnek. Természetesem, bármilyen más halfiléből is elkészíthető. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||