Csirke almaborral és baconnal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felkockázott bacont süsük pörcösre, majd a pörcöt kivéve, a zsiradékon, süssük át a sóval, borssal bedörzsölt csirkemell filéket, úgy öt-öt percig minkét oldalukon. A sütőserpenyőben pirítsuk át a finomra vágott hagymát, majd öntsük hozzá az almabort és a húsalaplét. Kevergetve oldjuk fel, a lesült pörzsanyagokat, majd dobjuk bele a megsült szalonnát. Kissé sűrítsük be a szaftot és a megsült csirkemellekre öntve tálaljuk. Burgonyapürét és párolt zöldbabot kínáljunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||