Sült csörgőkígyó (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Kormányos A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Különleges húsfélékből Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Gyümölcsök, Tejtermékek, Gabonafélék, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított csörgőkígyót 3-4 darabra vágjuk és kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk. A felforrósított vajon megpezsgetjük a lisztet, felöntjük a tejszínnel, sózzuk borsozzuk, belekeverjük a bazsalikomot és a rozmaringot, majd összeforraljuk. A kígyódarabokat tepsibe tesszük, ráhalmozzuk a vékonyra szeletelt gombát és lime-ot, leöntjük a mártással. A tepsit alufóliával lezárjuk és 160 fokra előmelegített sütőben egy óra alatt megsütjük. Párolt, kukoricás rizzsel kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||