Zöldségágyon sült csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál sültcsirke fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
3 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket feldaraboljuk, a csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, borssal és sóval. A maradék fűszerrel átforgatjuk a zöldségeket. Az olajat és a bort tepsibe öntjük, elterítjük rajta a zöldségeket és ráhelyezzük a csirkecombokat. A tepsit fóliával szorosan lefedjük és 170 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük. Végül a fóliát levéve, a hőt 180 fokra emelve, negyed óra alatt pirosra sütjük.
A zöldséggel és burgonyapürével körítsük.