Szalmaburgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát gyaluljuk vagy vágjuk gyufaszálnyi csíkokra. Öblítsük le vízben, majd konyharuhába tekerve szárítsuk le. Bő, középforró olajban, kis adagokban, kevergetve süssük aranybarnára. Jól csepegtessük le a felesleges olajat. Közvetlenül tálalás előtt sózzuk.
Vegyes köretek részeként szokás tálalni. Kissé ünnepélyesebb, mint a hagyományos hasábburgonya.