Firenzei serpenyős rostélyos (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Nagyi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott rostélyost lehártyázzuk, majd középen felszúrjuk és beletűzzük a répákat, majd a vékony csíkokra vágott baconnal, az eredeti recept szerint, pancettával, a répa négy oldalán, a vékony csíkokra vágott szalonnával spékelőtűvel megtűzdeljük, majd konyhai zsineggel körbekötjük. a felhevített olajon a bőven sózott, borsozott húst körbesütjük. A húst kivesszük és a zsiradékon, az apróra vágott hagymát, zellert átpirítjuk, majd a vörösborral felöntve, felforraljuk és a bort elfőzzük. A szafthoz keverjük a botmixerrel áttört paradicsomkonzervet és a húst visszatéve, felöntjük húsalaplével, úgy hogy a húst, majdnem ellepje. Tegyük mellé, a csokorba kötött fűszereket és a fokhagymát. Fedő alatt, takarékon pároljuk a sültet, negyedóránként megforgatva. Ha szükséges, a levét húsalaplével pótoljuk. 2-3 óra alatt a hús vajpuha lesz. Vegyük ki a pecsenyét és a fűszercsokrot dobjuk ki, majd a szaftot botmixerrel törjük át. Végül a húst felszeletelve, főtt burgonyával, kevés mártással leöntve tálaljuk. A többi mártást külön csészében adjuk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||