Grúz almás céklasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Buli, Karácsony, Böjt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Édes, Savanyú, Hideg, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A céklát és a zellert meghámozzuk és nyersen, a reszelő durva fokán lereszeljük. Egy evőkanál mézzel, a citrom levével és sóval, borssal ízesítve félretesszük pihenni, legalább egy éjszakára. Másnap, a diót szárazon megpirítjuk és durvára vágjuk. Az almát, héjastól, lereszeljük. A céklás keveréket lecsepegtetjük és belekeverjük az almát és a diót. Összeforgatjuk a maradék mézből, mustárból és kefírből készített öntettel. Szükség szerint utánízesítjük és néhány órás érlelés után, hidegen tálaljuk. Előételként pirítóssal, főételnek szárazabb sültek, pl. pulykamell, karaj mellé kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||