Paprikás krumpli bográcsban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Szabadban, Sörözés, borozás, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, közben hozzáadjuk a köményt, a babérlevelet és átpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. Ha megpirult belekeverjük a feldarabolt paprikát és paradicsomot. Ha a zöldség összeesett, rászórjuk a pirospaprikát, majd, ha beleforrt, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és kissé átsütjük, végül belekeverjük a hajóba vágott burgonyát. Felöntjük vízzel, sózzuk, majd a burgonya puhulásáig főzzük. Savanyúsággal, ízlés szerint tejföllel és friss, puha kenyérrel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||