Harcsafilé tejfölben sütve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Karácsony, Csőben sült, Böjt, Kemence, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A citrom levét kifacsarjuk és a zúzott fokhagymával, borssal és sóval ízesítve a feldarabolt harcsafilére öntjük. Bő fél órát hagyjuk állni, majd csepegtessük le a harcsahúst. A vékonyra szeletelt szalonna egy részével béleljük ki a tepsit és fektessük rá a halfiléket. Szórjuk rá a finomra vágott hagymát, majd simítsuk rá, a maradék zúzott fokhagymával és némi sóval elkevert tejfölt. A megmaradt szalonnaszeleteket vágjuk vékony csíkokra és szórjuk a tetejére. 220 fokra előmelegített sütőben süssük 20 percig. A vékony harcsaszelet ennyi idő alatt átsül. Frissen tálaljuk, finomra metélt petrezselyemzölddel megszórva. Párolt hajdinával vagy kölessel körítsük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||