Gyors, olaszos tészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, ha összeesett hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. Kétszer-háromszor átkeverve összesütjük, majd ráöntjük a paradicsomkonzervet, a levével együtt. Összeforraljuk és nagy lángon kissé besűrítjük. Botmixerrel áttörjük. Belekeverjük a finomra vágott sonkát és a gombát, mártás sűrűségűre főzzük. Ízlés szerint sóval, borssal, csipetnyi cukorral fűszerezzük. Az előírás szerint megfőzött tésztát tányérokra halmozzuk, a ragut rámerjük és reszelt parmezánnal, bővel meghintve tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||