Báránycurry (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 95 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Télbratyó
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
1/2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál garam masala 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál chili pehely 0 ? ? ? ? ?
1.5 evőkanál római kömény 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál koriander (mag) 0 ? ? ? ? ?
3 evőkanál ghí ? ? ? ? ? ?
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 evőkanál gyömbér 61 2.5 0.8 11 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Forrósítsuk fel a ghít egy serpenyőben. Pattogásig melegítsük rajta a római köményt és a koriandert. Adjuk hozzá a turmixban összetört hagymát, fokhagymát és gyömbért. Tegyük bele a chilit és a garam masalát, majd dobjuk bele, az ujjnyi darabokra vágott bárányhúst. Sózzuk meg és süssük fehéredésig. öntsünk hozzá a joghurtot és két deci vizet. Ha felforrt fedjük le, és néhányszor megkeverve, főzzük, kis lángon, 40 percig. Ekkor, adjuk hozzá, a lehámozott, kimagozott és apróra vágott paradicsomot, majd további fél óra alatt, pároljuk a bárányt puhára, ha szükséges, nagy lángon, főzzük a levét sűrűre.
Apróra vágott korianderzölddel megszórva tálaljuk. Naan kenyeret adjunk hozá.