Húsvéti kalács (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Húsvét, Csőben sült, Uzsonna, Kemence, Édes, Tejtermékek, Gabonafélék, Tojás, FRSZ receptverseny, Reggeli Hozzávalók 4 személyre:
A fél kocka élesztőt ,a langyos tejszínben, kiskanálnyi cukorral elkevertem és felfuttattam, majd összedagasztottam fél kiló liszttel, a kikapart vanília rúddal, a cukorral, a két tojással, egy tojásfehérjével és csipetnyi sóval. Háromnegyed órát hagytam kelni, majd három részre vágtam. Rudakká formáztam a tésztát, majd összefontam. A megmaradt tojássárgáját egy evőkanál tejjel elkevertem és a tésztát lekentem. Újabb húsz percig hagytam kelni, majd újból lekenve, sütőpapírral bélelt tepsiben, gőzös sütőben, 35 percig sütöttem. A félretett tojásokat gondosan megmosva a tészta tetejébe nyomkodjuk. Aki szereti, egy-két maréknyi mazsolát is keverhet bele. Sonka mellé, soha jobbat. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||