Gombás-mangoldos rakott cukkíni (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Isti
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Sült, Kemence, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék, Húsvét, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
5 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
40 dkg mangold 42 1.9 0.7 6 3.3 0
1 doboz gombakonzerv 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
6 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cukkínit felkarikázzuk és az olajon átsütjük, majd félretesszük. A megmaradt olajban, átpároljuk a finomra vágott hagymát és a lecsepegtetett gombakonzervet, közben sózzuk, borsozzuk. Ezt is félretesszük és vajon összeesésig sütjük a mangoldot, kevés sóval, borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. A cukkíni felét tepsibe simítjuk, ráhalmozzuk a mangoldot és a gombát, majd befedjük a maradék cukkínivel. Ráöntjük a reszelt ementálival és a tojással elkevert tejfölt, a tetejét parmezánnal meghintve, 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre.