Siklósok kuglófja (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 55 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Tészták, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
igény szerint margarin ? ? ? ? ? ?
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1/2 doboz olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 doboz csokoládés tortadara ? ? ? ? ? ?
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1/2 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 doboz cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 doboz liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 doboz joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Doboz vagy bögre helyett, a joghurt poharát használjuk. A sütemény hozzávalóit, egy tálban, keverjük sima masszává. A legvégén forgassuk bele a csokoládés tortadarát és öntsük magasabb tepsibe vagy kuglófformába, melyet előzőleg vajjal kikentünk és morzsával behintettünk. Tegyük 160 fokra előmelegített sütőbe és süssük háromnegyed órát. Végezzünk tűpróbát! A csokidara miatt érdekes textúrája lesz a tésztának, nagyon finom és szinte elronthatatlan.