az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A kis kockára vágott vajat, a lisztet, a sót és a porcukrot gyors mozdulatokkal morzsásra dolgozzuk. A tojássárgáját és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fóliába tekerve, hűtőben, pihentessük egy órát. Vágjuk a tésztát ketté és nyújtsuk vékony lapokra, az egyikkel béleljünk ki egy, megfelelő méretű tepsit. Szórjuk meg az őrölt mandula és zsemlemorzsa keverékkel, majd a kimagozott meggyel. Hintsünk a tetejére fahéjjal elkevert cukrot és borítsuk be a tészta másik felével. Kenjük le felvert tojással, szurkáljuk meg néhány helyen, majd szórjuk meg a mandulalapocskákkal. 180 fokra előmelegített sütőben, 35-40 perc alatt süssük aranybarnára.
Kihűlés után, kockára vágva, tálaljuk.