Tőkehalas-spenótos metélt (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Zsóka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Wok, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg tőkehal 0 0 0 0 0 46
30 dkg spenót 18 2.3 0.3 1.8 6.3 0
50 dkg szélesmetélt 376 13.1 1.8 76.8 0.5 68
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg roquefort sajt 357 20 29.7 2 0 88
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Két evőkanál , felforrósított olajban süssük át, a sóval, borssal meghintett, felkockázott tőkehalat. Tegyük félre, majd a megmaradt olajba pirítsuk át, a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Végül, dobjuk hozzá a leszárazott spenótot. Öntsük bele a sült halat és a kis darabokra vágott sajttal és a tejszínnel felöntve, forraljuk össze. Az előírás szerint megfőzött, széles metélttel összeforgatva, frissiben tálaljuk.