Diós-zabpelyhes cookie (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Tizórai gyerekeknek , Buli, Advent, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fahéj 0 0 0 0 0 0
20 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
30 dkg teljes kiőrlésű liszt 331 10.7 1.9 71.5 9.9 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
2 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
40 dkg zabpehely 295 8.8 1.7 60.7 13.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az olajat, a tojást és cukrot keverjük habosra a fűszerekkel. Keverjük hozzá a lisztet, a zabpelyhet és a durvára vágott diót. A masszából formáljunk tojásnyi gombócokat, majd lapítsuk el és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 175 fokra előmelegített sütőben, 10-15 perc alatt süssük meg.