Zöldséges őzragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zsíron átsütjük a félfőre vágott hagymát, majd hozzákeverjük a felkockázott őzhúst. Nagy lángon átsütjük, majd csendes tűzön, fedő alatt, párolni kezdjük. Amikor félpuha, belekeverjük a fűszereket és a felkockázott zöldségeket és puhára főzzük. Végül a lisztet szárazon megpirítjuk, belekeverjük a paradicsompürét és amikor élénk színét elvesztette elkeverjük a borral, hozzáöntjük a raguhoz és összeforraljuk. Burgonyafánkkal vagy knédlivel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||