Szilvás rizsgombóc (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Édességek, Hideg téli napokra, Buli, Desszert, Bálint nap, Advent, Karácsony, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Töltött, Sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Szilvás-marcipános rizsgombóc
Muskotályos mandulamártás
Szilvás-marcipános rizsgombóc A rizst csipetnyi sóval és 3 deci vízzel addig főzzük, amíg a levét elfövi, ekkor ráöntjük a tejet és, ha újra felforrt, a lángot eloltva, fedő alatt hagyjuk langyosra hűlni. Keverjük bele a cukrot és két tojást. Ha a massza túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsát keverjünk bele. A kimagozott szilvák belsejébe tegyünk kockacukornyi marcipánmasszát. A tejberizsből tojásnyi adagokat véve kissé ellapítjuk, majd a szilva köré gömbölygetjük. A gombócokat a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk és bő, középforró olajban aranybarnára sütjük. Lecsepegtetve, a mártást aláöntve tálaljuk. Muskotályos mandulamártás A mandulát szárazon megpirítjuk, majd megőröljük. A felhevített vajra szórjuk és belekeverjük a többi hozzávalót is. Addig forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||