Gerslis zöldségleves csülökkel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Főétel, Húsételek, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Szilveszter, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon megpirítjuk a finomra metélt hagymát, majd hozzákeverjük a bőrével együtt kockára vágott csülköt. Tegyük bele a csontot is. Csendes tűzön, kevergetve süssük, amíg a levét kiengedi. Dobjuk bele a babérlevelet, a fokhagymát, a köménymagot és a felkarikázott répaféléket. Öntsük fel kb másfél liter vízzel és főzzük a levest, egy órát. Sózzuk, borsozzuk meg, tegyük bele a cseresznyepaprikát (ha gyerekek is esznek belőle, inkább hagyjuk el) és az árpagyöngyöt. Tíz perc forralás után mehet bele a kockára vágott kelkáposzta, majd az utolsó öt percben öntsük bele a fehérbort. Tálalás előtt a csontot és az erőspaprikát távolítsuk el. Forrón tálaljuk, vastag szeletekre vágott félbarnakenyérel. Téli munkához, síeléshez ajánlom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||