Csirkés-káposztás leves a vadász kedvére (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Húsételek, Levesek, Főétel, Főétel előtt, Hideg téli napokra, Koleszban főztük, Párolt, Főtt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított zsíron átsütjük az apróra kockázott szalonnát, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát és megpirítjuk. Fehéredésig sütjük rajta a feldarabolt csirkét, majd rászórjuk a felkarikázott répaféléket és ezekkel is pirítjuk egy kicsit. Hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, a fűszerpaprikát, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel, de óvatosan, mert ez inkább egytálétel, semmint leves. Ha felforrt, beletesszük a laskára vágott káposztát és félpuhára főzzük. Tíz perc múlva a kockára vágott burgonyát, majd újabb tíz perc múlva, a szükség szerint, kisebb darabokra vágott gombát adjuk hozzá. Amikor a gomba is megpuhult, belekeverjük a finomra vágott kaprot és a tejfölt. Tartalmasabb lesz a leves, ha csipetkét vagy nokedlit is teszünk bele. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||