Margareta mézese (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: adventi receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Advent, Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Margareta mézese
A tetejére
Margareta mézese A tésztához a porcukrot keverjük habosra a tojásokkal a robotgéppel. A fél tábla csokit reszeljük egy tálba, és adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Ha ezt összekevertük, öntsük hozzá a tojásos-cukros habot, és csorgassuk bele a megmelegített mézet (mikróban kb. 1 perc). Ha összedolgoztuk a masszát, akkor kikent, lisztezett - vagy sütőpapírral bélelt - tepsibe öntsük bele, egyengessük el. Jól előmelegített sütőben kb. 200 fokon 25 percig vagy tűpróbáig süssük (néha szurkáljuk meg villával, hogy kicsit összeessen). Ha szép aranybarnára sült, akkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni. Amíg hűl, készítsük el a tetejére a mázat. Ehhez a citromlét annyi porcukorral keverjük össze, hogy nagyjából tejfölsűrűségű legyen. Vegyük ki a tepsiből a tésztát, és kenjük szét rajta a citromos cukormázat. Pár perc alatt megdermed, és már lehet is bevizezett formanyomóval szaggatni. Ha kiszaggattuk őket, a fantáziánkra bízva a dekor tollakkal, a díszekkel és a megolvasztott csokival bátran díszítsük! Barátnőmmel közösen készítettük el a süteményt, és a helyi mézes süti sütőversenyen különdíjasok lettünk. :) A mackók díszítése a gyerekeknek is nagy élvezet! Jó étvágyat! A tetejére | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||