Narancsos tőkehalsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Tojás, Halak, Gyümölcsök, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Áztassuk a sózott tőkehalat bő vízben egy napig, de a vizet cseréljük 6 óránként. Másnap friss vízben, fedő alatt tegyük fel főni, de, amint felforrt a víz kapcsoljuk ki a tűzhelyet. Tíz perc múlva vegyük ki és lecsepegtetve tegyük félre. Filézzük ki a narancsokat, de a lecsöpögő levét fogjuk fel. A lilahagymát vágjuk apróra, az olívát félbe, negyedbe. Az öntethez az olajat, az ecetet és a narancslét, sóval, borssal ízesítve keverjük össze. A tőkehal bőrét, szálkáit távolítsuk el és a húsát tépkedjük falatnyi darabokra, a narancsot vágjuk hasonló méretű kockákra. A petrezselymet metéljük finomra. Végül az összes hozzávalót forgassuk össze. Rövid érlelés után, szobahőmérsékleten tálaljuk, a tetejére hintve az apróra vagdalt főtt tojást. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||