Fokhagymás-mandulás zöldbasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Köretek, Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A zöldbabot roppanósra főzzük, kevés sóval és borssal ízesített vízben, majd lecsepegtetve félretesszük. A felhevített olajban átsütjük a mandulát és a fokhagymát. Hozzáöntjük a szójaszószt, végül belekeverjük a zöldbabot. Langyosan vagy hidegen kínáljuk. Száraz grill húsok mellé illő köret, de előételként is kínálhatjuk, füstölt, főtt nyelv mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||