Májjal töltött padlizsán (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Belsőségekből Cimkék: Húsételek, Főétel előtt, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A padlizsánokat, hosszában, elfelezzük, majd a héjára vigyázva a húsát bekockázzuk és besózzuk. A vágott felével lefelé deszkára borítjuk, fél óra múlva leöblítjük, majd szárazra itatjuk. A vágott felét olajjal vékonyan bekenjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, a vágott felével fölfelé és 20 percig sütjük. Közben a maradék olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és félig átsütjük rajta, a kis darabokra vágott, májat, közben zúzott fokhagymával, majoránnával és kakukkfűvel ízesítjük. A padlizsánokat kivesszük a sütőből és a belsejüket kikaparjuk, kissé összevagdaljuk, majd a májjal, a zsemlemorzsával, sóval és borssal fűszerezve összeforgatjuk. A masszát a padlizsánok üregébe púpozzuk, majd meghintjük a kis kockára vágott bacon és reszelt sajt keverékével. Visszatesszük a tepsibe és 180 fokos sütőben, úgy 20 perc alatt, aranybarnára sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||