Mangós kelkáposztasaáta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Timmy A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Adventi receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A kelkáposztalevelek vastag ereit kivágjuk és a levelek többi részét vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a sóval és néhányszor megnyomkodva, húsz percig állni hagyjuk. A citrom kicsavart levéből, az olívaolajból, a mézből és borsból öntetet keverünk, majd a káposztával és a felkockázott mangóval összeforgatjuk. A pirított tökmaggal megszórva, frissen tálaljuk. Szárazabb sültek mellé illő köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||