Kolbász Bozi módra (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 90 perc
A recept forrása: adventi receptverseny
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Reggeli, Hideg téli napokra, Szabadban, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Csípős, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Adventi receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 dkg fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 dkg köménymag 0 0 0 0 0 0
2.5 dkg bors 0 0 0 0 0 0
20 dkg konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg pirospaprika ? ? ? ? ? ?
5 kg zsírszalonna ? ? ? ? ? ?
5 kg sertéscomb 160 17.5 23.9 0.3 0 70
1 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A húst és a szalonnát ledaráljuk, majd, gondosan, összekeverjük a fűszerekkel. Bélbe töltjük és felhasználás szerint, mélyhűtőbe vagy füstre tesszük.