Zsírban abált szalonna (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Pucka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Reggeli, Sörözés, borozás, Hideg téli napokra, Lassan sütött, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zsírt edénybe tesszük és kis lángon felmelegítjük, majd a szalonnát beletesszük és fél óra alatt megabáljuk. Ne süljön, csak párolódjon, 120-140 foknál ne legyen melegebb a zsír. Csinálhatjuk sütőben is, lefedett serpenyőben. Egyes vidékeken fel is füstölik. Abálás után, a szalonnát kenjük be a zúzott fokhagyma, a paprika és a só keverékével, majd fóliába tekerve két deszka között préseljük össze és fagyasszuk ki. Friss kenyérrel és lilahagymával vagy savanyú paprikával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||