Zöldséges-rizses csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Geri A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Koleszban főztük, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombot bőrözzük le és filézzük ki, majd vágjuk kockára. A bőrből és a csontból, ha időnk engedi, főzzünk alaplevet. A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát és a lereszelt vagy apróra metélt répát. Keverjük hozzá a csirkehúst, a fűszereket és süssük félpuhára. Keverjük hozzá a rizst és a borsót (ha mélyhűtöttet használunk, azt később adjuk hozzá), majd öntsük fel két csésze alaplével. Kis lángon forraljuk, addig, amíg a víz el nem tűnik a tetejéről. Kapcsoljuk le a lángot. Tegyünk konyharuhát a fedő alá és még negyedórát hagyjuk állni. Pecsenyevillával átforgatva, a reszelt sajttal meghintve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||