Ázsiai narancsos chilis csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Trollanyu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hirtelen sült, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főtt, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Ázsiai narancsos chilis csirke
Narancs szósz
Ázsiai narancsos chilis csirke A csirkemellfilét vékony csíkokra vágtam, de bármilyen filézett húst lehet használni, sőt nagyon finom sertéshúsból is, sóztam és borsoztam. A sóból csak pici kell, hiszen a szójaszósz is elég sós. A páchoz a szójaszószt, a gyömbért, a balzsamecetet kikevertem, majd beleforgattam a húscsíkokat. Fél órát hagytam állni, majd egyenletesen megszórtam a keményítővel és forró olajban pár perc alatt kisütöttem a húsokat. Nem kell túl sok olaj, éppen csak lepje el a húst. Papírtörlőre szedtem a kisült húst, majd elkészítettem a szószt. A válogatós párom is repetázott, pedig állítólag nem szereti a gyümölcsös húst. Nem is akarta elhinni, hogy narancs van benne. Különleges ízek kedvelői bátran próbálják ki:) Narancs szósz Egy serpenyőben elkevertem a narancslevet, narancslekvárt, sót és a balzsamecetet a keményítővel. Habverővel szép simára lehet keverni, majd folyamatosan kevergetve kis lángon besűrítettem a szószt. Ha nagyon sűrű, lehet egy kis vizet adni hozzá. Hozzáadtam az őrölt chilit, ki mennyire bírja a csípőset, annyit tegyen bele, még apróra vágott friss chilit is tettem bele, mert mi nagyon bírjuk:) Ilyenkor meg kell kóstolni, ha túl savanyú, pici cukor, vagy narancslekvár, méz mehet hozzá, esetleg kicsi só, mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesítheti. Nagyon szép színe lesz a szósznak és nagyon finom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||