Zelleres-burgonyás bableves (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Koleszban főztük, Főtt, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál olajban megpároljuk az apróra vágott hagyma, zeller és burgonya keverékét. Ha a zöldségek üvegessé válnak, öntsünk hozzá liternyi vizet, dobjuk bele a fokhagymát és a leveskockát, majd sóval, borssal ízesítve, fedő alatt kis lángon főzzük készre. Amíg fő a leves, a vékony karikára vágott virslit pirítsuk meg a félretett olajban. Végül keverjük a levesbe a tejföllel, a borral simára kevert lisztet, öntsük bele a lecsepegtetett babot és a virslikarikákat is hozzáadva, forraljuk össze. Nagy szelet fehér kenyérrel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||