Lassan sült báránycomb (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Bálint nap, Húsvét, Hétvégi ebéd, Lassan sütött, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A báránycombot megtűzdeljük a vékony csíkokra vágott szalonnával, majd sóval és borssal bedörzsölve, a felhevített olajon körös-körül barnára sütjük. Kivéve félretesszük. Az olajon átpirítjuk a nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a fűszereket. Felöntjük a borral és fél liter vízzel. Szükség szerint sózzuk. Ha felforrt fedeles sütőedénybe tesszük és a báránycombot belehelyezzük. 150 fokra előmelegített sütőben 5 órát pároljuk. A báránycombot kivesszük és előmelegített tálra tesszük, körberakjuk a zöldségekkel. A szaftot átszűrjük és felére beforraljuk. Külön tálkában kínáljuk hozzá. Friss, ropogós héjú kenyérnél jobb köret nem kell hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||