Zöldségfelfújt sajttal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Böjt, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített vajon megpezsgetjük a lisztet, majd a tejet hozzáöntve, folyamatosan kevergetve, sóval, borssal ízesítve, besamel mártássá főzzük. Közben a zöldségkeveréket forrásban lévő, sós vízben félpuhára főzzük. A langyosra hűlt mártásba keverjük a tojások sárgáját, a reszelt sajtot, beleforgatjuk a lecsepegtetett zöldségeket és a tojások fehérjéből vert kemény habot. Kivajazott, zsemlemorzsával kihintett formába öntjük, melyet alufóliával szorosan beborítunk. Tepsibe tesszük a formát és vízzel a forma feléig felöntjük. 170 fokos sütőben fél óra alatt kigőzöljük. A formából, rövid pihentetés után, kiborítva felszeletelve tálaljuk. Adhatjuk melegen vagy hidegen. Könnyű vacsorának, előételnek, esetleg köretnek. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||