Provance-i csirkecomb (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1,5 dl rozébor ? ? ? ? 0 0
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 evőkanál provance-i fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
4 db csirkecomb 133 20.9 5.2 0.5 0 74
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A fűszerkeveréket, a fokhagymát és az olajat mozsárba tesszük. A sóval és borssal megszórjuk, majd péppé törjük. A csirkecombokba dörzsöljük a fűszerkeveréket. Tepsibe helyezzük, majd a bort aláöntjük. Fóliával lefedve fél órát sütjük, 175 fokra előmelegített sütőben. Végül a fóliát levéve, a szaftjával locsolgatva, pirosra sütjük.
Burgonyapürével és salátával tálaljuk.