Szotyolás-almás crumble (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: Ildi A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
1. A diót - ami bármilyen olajosmagok keveréke is lehet - nyújtófával durvára törjük. 2. Összemorzsoljuk a lisztet, a cukrot, a vajat, reszelt citromhéjjat, és a durvára tört diót, vagy olajos magokat. 3. Felkockázzuk az almát kb. 0,5x0,5 cm-es darabokra. 4. Kivajazott kb. 35x25 cm-es tepsibe szórjuk a felkockázott almát, megszórjuk vékonyan fahéjjal. 5. Majd rámorzsoljuk az előbb elkészített morzsatésztát. 6. Alufóliával lefedjük a tepsit, így 30 percig előmelegített 180 C sütőben sütjük, majd fólia nélkül pirítjuk tovább 5 percig. 7. A kész crumble hidegen, és melegen is fogyasztható. Bármilyen gyümölcsből készíthető alma helyett. Végezetül teljesebbé tehető az élmény, ha vanília fagylaltot teszünk mellé, vagy ízlés szerint porcukorral hintjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||