Ropogós süllőfilé zöldségágyon (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 evőkanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 db csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
1 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
60 dkg süllő 0 0 0 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi lisztel. a felhevített olaj-vaj olaj keverékben, a bőrös felével kezdve, egyszer megfordítva ropogósra sütjük. Fóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a feldarabolt paprikát, a félbe és ujjnyira vágott hagymát, a félbe, negyedekbe szelt paradicsomot, a felkarikázott cukkínit, gombát és fokhagymát roppanósra sütjük.Közben sóval, borssal ízesítjük. A sült zöldségeket tálra halmozzuk, a finomra vágott petrezselyemmel meghintjük, majd körberakjuk a halszeletekkel. Nagyétkűeknek párolt rizzsel vagy főtt burgonyával tálaljuk.