Spárgakrémleves zöld olajjal (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

Spárgakrémleves zöld olajjal
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 liter zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
50 dkg spárga 16 2 0.1 1.8 1.5 0
1 evőkanál mandula 610 27.6 52.2 6.8 9.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöld olaj
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Spárgakrémleves zöld olajjal
A zöldségalaplébe dobjuk a kis kockára vágott burgonyát és felforraljuk. Sóval, kevés cukorral és pár csepp citromlével ízesítjük. Tíz perc forralás után hozzáadjuk a feldarabolt spárgát. Újabb tíz perc múlva botmixerrel áttörjük és beleöntve a tejszínt, összeforraljuk. Tálalás előtt megcsepegtetjük az olajjal, megszórjuk a megpirított és durvára vágott mandulával. Betétnek buggyantott tojást adhatunk.


Zöld olaj