Spárgakrémleves zöld olajjal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre: Spárgakrémleves zöld olajjal
Zöld olaj
Spárgakrémleves zöld olajjal A zöldségalaplébe dobjuk a kis kockára vágott burgonyát és felforraljuk. Sóval, kevés cukorral és pár csepp citromlével ízesítjük. Tíz perc forralás után hozzáadjuk a feldarabolt spárgát. Újabb tíz perc múlva botmixerrel áttörjük és beleöntve a tejszínt, összeforraljuk. Tálalás előtt megcsepegtetjük az olajjal, megszórjuk a megpirított és durvára vágott mandulával. Betétnek buggyantott tojást adhatunk. Zöld olaj | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||