Zellerkrémleves magokkal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Levesek Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Tejtermékek, Gabonafélék, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A vajon pároljuk meg a finomra metélt hagymát. Öntsük fel az alaplével. Tegyük félre a zellerzöldet, majd zellert hámozzuk meg és vágjuk kis kockára, a hasonló méretűre vágott burgonyával együtt adjuk a léhez és főzzük puhára. Sóval, borssal ízesítsük. Amíg fő, a bacont két sütőpapír közé téve, süssük forró sütőben ropogósra. A megfőtt zöldséget turmixoljuk le és, ha fás volt a zeller, törjük át szitán. Forraljuk bele a tejszínt és a finomra vágott zellerzöldet. Tálaláskor a feldarabolt baconnal és a szárazon megpirított magokkal meghintve tálaljuk. Pirított barnakenyeret adhatunk hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||