Májjal töltött zsályás borjúrolád (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Göngyölt, Töltött, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A borjúcombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük, úgy, hogy négy vékony, de nagyobbacska lapot kapjunk. 2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hirtelen átsütjük rajta a vékony csíkokra vágott csirkemájat. Tényleg gyorsan, hogy ne száradjon ki. Közben fűszerezzük a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. Végül zsírjára sütjük. A kissé kihűlt májat, apróbbra vágjuk, majd a hússzeletekre púpozzuk. Végül a szeleteket, mint a bejglit feltekerjük és húst beburkoljuk a zsályalevelekkel és a baconszeletekkel. A roládokat a félretett olajon barnára sütjük, majd felöntve a borral és az alaplével, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Ferdén felszeletelve, burgonyapürével tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||