Májjal töltött zsályás borjúrolád (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 4
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Buli, Hétvégi ebéd, Karácsony, Göngyölt, Töltött, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
40 dkg borjúcomb 110 19.5 4.5 0.3 0 86
20 dkg csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 levél zsálya 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 dl borjúalaplé ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A borjúcombot vékony szeletekre vágjuk és gyengéden kiverjük, úgy, hogy négy vékony, de nagyobbacska lapot kapjunk. 2 evőkanál felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hirtelen átsütjük rajta a vékony csíkokra vágott csirkemájat. Tényleg gyorsan, hogy ne száradjon ki. Közben fűszerezzük a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. Végül zsírjára sütjük. A kissé kihűlt májat, apróbbra vágjuk, majd a hússzeletekre púpozzuk. Végül a szeleteket, mint a bejglit feltekerjük és húst beburkoljuk a zsályalevelekkel és a baconszeletekkel. A roládokat a félretett olajon barnára sütjük, majd felöntve a borral és az alaplével, fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk.
Ferdén felszeletelve, burgonyapürével tálaljuk.