Citromos-boros csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, tavaszi-koranyári receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet kifilézzük és lapjában félbe vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd fátyolnyi liszttel meghintjük. A felhevített olajban pirosra sütjük. Lecsepegtetve, félretesszük, a sütőserpenyőbe tesszük a lereszelt citromhéjat, a kicsavart levet, a finomra vágott kapribogyót, majd összeforraljuk. A bort beleöntve és a csirkemellet visszatéve a szaft enyhe sürűsödéséig forraljuk. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||